SZISZ Elsős Nap - Beharangozó

2010.09.26. 12:00 - cenka

Címkék: előadás rendezvény fn.hu szisz elsősök széchenyi istván szakkollégium a széchenyi lehetőség élj velünk! bardócz iván érdeklödöknek elsős kurzus körbevezetés médiafinanszírozás

 

 

Tovább után részletek!

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a SZISZ idei Elsős Napjára!

 A Ráday koli szakkollégium első emeleti előadójában (térkép itt és itt) csütörtökön 18:00-tól vendégünk lesz Bardócz Iván, a Figyelő Net (fn.hu) felelős szerkesztője, aki az online-offline média finanszírozásáról, helyzetéről fog előadást és beszélgetést tartani/vezetni, amihez szeretnénk néhány gondolatébresztőt adni:

  • "Tények és vélemények. Figyelünk a különbségre". Ez az fn.hu mottója. Mennyiben feladata az újságírónak függetlenedni saját véleményétől? Közölnie kell a híreket vagy értékelni is? Ha értékel, az saját, vagy munkaadói értékrendje szerint teszi-e? Az újságnak külön kell kezelnie a véleményeket a tudósításoktól vagy pedig egy azonos felületen, egy azonos hierarchikus szinten?
  • A"Fogyassz, fizess!" Mennyire és hogyan lehet működőképes az online előfizetés modellje? A New York Times is megpróbálta 2005-ben - és csak két évig bírta, üzleti és presztizsszempontok miatt kénytelen volt újra ingyenesé tenni bizonyos rovatait (erről érdekes cikk itt: http://tech.blorge.com/Structure:%20/2007/09/17/why-the-new-york-times-is-free/). Lehet pusztán csak reklámból fenntartani egy online újságot, főleg ha az offline megjelenési lehetőségeket a hirdetők jobban értékelik (http://www.pbs.org/idealab/2010/01/advertisers-still-prefer-print-to-online005.html)? Könnyebb hirdetőket szerezni, ha az adott újságnak online és offline megjelenése is van? Vagy éppen nehezítik egymás finanszírozását?
  • "Azé a nóta, aki fizet."  Mennyire van beleszólása a tulajdonosnak a finanszírozáson keresztül az újság formai és tartalmi jellegére, értékrendjére, a szerkesztési elvekere? Milyen az a finanszírozási forma, ami biztosítja a függetlenséget? Rá lehet bízni ezt egyes-egyedül a piaci törvényekre? (Hogy hogyan működik mindez Oroszországban - érdekes és szatírikus cikk itt: http://windowonthemedia.com/2008/12/financing-online-media-in-russia-and-ukraine/)
  • Végül pedig: milyen az ideális online újság? Interkatív, egyszerű, csilli-villi? Te milyet csinálnál? És legfőképp: miből?

 

Ezután bemutatkoznak az e féléves Elsős Kurzusaink (ezekről hamarosan lesz poszt), majd pedig szeretnénk meghívni Titeket szűkebb otthonunkba, a koli második emeletére egy kis körbevezetésre, csocsóra, teára és zsíros kenyérre (amit mi fogunk Nektek elkészíteni, holott szakértők szerint ez komoly hiba:) http://malackaraj.blog.hu/2010/09/26/zsiros_kenyer_1)

 Várunk tehát minden érdeklődő első- és másodéves egyetemistát csütörtökön hat órára a Ráday koliba!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szechenyiszakkollegium.blog.hu/api/trackback/id/tr942323313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása