A győztes mindent visz?

2010.11.07. 07:20 - szaboditke

Címkék: előadás adózás póker szerencsejáték ájk kártyajáték online póker szisz széchenyi istván szakkollégium mezősi tamás dr darák péter

A kártyajátékok és az internetes szerencsejátékok közül is a póker a legközkedveltebb. Magyarországon nem mindig a póker volt a legnépszerűbb kártyajáték. Voltak idők, amikor tarokk, bridzs hódított. Régen azt tartották, hogy aki nem tud kártyázni, az nem is lehet politikus. (bővebben a RTL Klub XXI. század műsorában)

Ma Magyarországon a póker szerencsejátéknak minősül a szerencsejáték szervezéséről szóló 1991. évi XXXIV. törvény értelmében, habár a 2012-es Szellemi Sportok Világnapján a londoni olimpián versenyzőként indulhatnak a pókeresek. A törvény májusi módosítása miatt megnehezül a pókerklubok létrehozása, műkődtetése, de az online póker tovább virágzik.

Az M1 Kossuth Rádió egyik műsora szerint egy kutatás szerint 100-ból 2 friss diplomás reménykedik abban, hogy a pókerből fog meggazdagodni. Több százmillió forint is megfordulhat hétvégenként egy-egy pókertornán, adót mégsem fizet senki. Az állam bevétele is nőne a pókerjátékok megadóztatásával.

Nemcsak Magyarországon, hanem már az USA-ban is foglalkoztak a témával több ízben. A költségvetési hiány toldását nem a cigaretta és az alkohol jövedéki adójának emelésével próbálják meg befoltozni, hanem a szerencsejátékokat kezdik el adóztatni. Az adó elkerülésén túl főleg az online pókerjátékoknál az összejátszást is nehéz kivédeni.

Akiket jobban érdekel a téma, őket szeretettel várjuk a november 10-ei előadásunkra az ELTE-ÁJK II. tanteremében ’A győztes mindent visz? avagy a póker adózási vonatkozásai’ címmel.

Az előadáson szó lesz a pókeréletre jellemző gazdasági-társadalmi viszonyokról, a pókerjövedelmek adójogi vonzatáról és a lehetséges alternatív szabályozási módokról.

Meghívott előadóink:

Dr. Darák Péter

bíró, Legfelsőbb Bíróság és egyetemi adjunktus, ELTE-ÁJK Pénzügyi Jog Tanszék

Mezősi Tamás

pókerszakíró, a Deluxe Póker főszerkesztője

Az APEH SZEF-től sajnos nem szerettek volna részt venni az előadáson, itt viszont olvashatok egy APEH állásfoglalást.

Csatlakozzatok a Facebook-on is:
http://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=109846672415852





Találkozunk szerdán!

A bejegyzés trackback címe:

https://szechenyiszakkollegium.blog.hu/api/trackback/id/tr222429350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása