Gyorsabban, magasabbra, erősebben, de miből?

2011.03.25. 11:19 - szaboditke

Címkék: sport előadás péter gábor istván széchenyi balogh szakkollégium szisz princzinger

Március 30-án 18:00-tól az ELTE ÁJK II. tantermében folytatódik a tavaszi szakpolitikai előadássorozatunk. Ezúttal a sportpolitikát vesszük górcső alá.

Két meghívott vendégünk:
Balogh Gábor, sportügyekért felelős miniszterelnöki tanácsadó, világbajnok öttusázó és
dr. Princzinger Péter, az ELTE-ÁJK Közigazgatástudományi Tanszékének megbízott előadója, a Jogi Fórum sportjogi rovatának vezetője (nem mellesleg ő az Oktatási Hivatal elnöke is)

Magyarország sportnagyhatalom, mi magyarok pedig igazi sportnemzet vagyunk. Valljuk ezt sokan a mai napig. Ki ne tudná ki volt az első Olimpiai bajnokunk, mi fán terem az aranycsapat, hány évesen nyert Egerszegi Krisztina Szöulban. Közte vagyunk a Nemzeti Olimpiai Bizottságot 1894-ben megalapító 13 nemzetnek, jelenleg is nyolcadik helyen állunk 159 aranyéremmel az összesített olimpiai éremtáblázaton és minden felmérés szerint a magyar lakosság az ország sportsikereire a legbüszkébb, messze megelőzve a történelmünk vagy a kultúránk tiszteletét.

 


Ezzel szemben az utóbbi évek címlapjain leginkább dopping botrányokról, pénzhiányról, tradicionális egyesületek csődeljárásairól, huliganizmusról, acsarkodásról szóltak a hírek. Mit csináltunk rosszul? Mennyi ideig tart még a nagy állami cégekre támaszkodó szocialista sporttámogatási rendszerről a piaci alapon működő, sportvállalkozások által finanszírozott szisztémára való átállás? Segíthetné-e ezt a folyamatot az öt látványsport szponzorációját érintő adótörvény? Hogyan lehetne végre a professzionális sport jogszabályi hátterét átlátatóvá, egységessé tenni? Ki ossza el az állami sporttámogatás forrásait? A MOB, az NSI, esetleg az Államtitkárság? Mik lesznek a közös Európai Sportstratégia sarokpontjai, és milyen változásokat fog ez hozni a Sport XXI. Nemzeti Sportstratégiánkra? Milyenek a londoni kilátásaink, hogy állunk a kvalifikációkkal?
Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre is választ kaphattok, ha jövő héten is minket választotok.


http://www.facebook.com/event.php?eid=120075921400471&index=1

Gyertek, mi SZISZESEK ott leszünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://szechenyiszakkollegium.blog.hu/api/trackback/id/tr482770398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.



süti beállítások módosítása