SZISZ Nyári Tábor

2010.07.30. 11:02 - cenka

Címkék: rendezvény élménybeszámoló nyári tábor szisz széchenyi istván szakkollégium

 Hejhó-hejhó, hej táborozni jó!

Balatonszepezden járt a SZISZ nyári tábora



Nagyobb térképre váltás
 

 

A vizsgaidőszakot kipihenendő - ahogy eddig minden évben - nyári táborozni ment a SZISZ apraja-nagyja, fiatalja-időse. Újonnan felvettjeink az akklimatizáció újabb fázisába értek, és örömmel jelentjük, hogy azon sikerrel átestek.

Csütörtökön érkezett meg a kontingens nagy része, így a szállásfoglalás után egy részük csatlakozott az esti vacsorát főző jogászkülönítményhez, mások a büfét kezdték el összerakni, végül a többiek csatlakoztak az újonnan felvettjeinkhez, akiknek vetélkedőt szervezett a FEB: a négy csapat az Odüsszeia kalandjait küzdötte végig, hogy eldöntsék, melyiküket is énekelheti meg Homérosz. Miután minden veszedelemből sikerrel kikeveredtek, és partra szállhattak, nagy lakoma várta őket, hiszen elkészült a bográcsos - majd el is fogyott. Mivel pedig már az éj is leszállott, megindult a forgalom a Kicsi Köver Nyúl büfénél, majd ki-ki a szokásos SZISZ-es buliba, és/vagy a beszélgetésbe vetette bele magát. 

A nap első sugarainál nyugovóra térőket reggelinél már verőfényes napsütés köszöntötte, így a regeli után rögtön a balatonszepezdi strand felfedezésére indultunk, és ott nem csak a hívogató Balatont találtunk, hanem strandröplabda- és focipályát is, így az alkalmat megragadtuk, és a tábor végéig el sem engedtük. A nyár első meccsei előtt azonban sávos beszélgetésre került sor, ahol a sávrendszerről beszélgettünk az újonnan felvettekkel. A délután a pihenésé volt, hiszen az aktív strandoláson és persze a táborokban elmaradhatatlan DB-ülésen kívül nem volt külön program. Vacsora (csirkepörkölt galuskával) után hivatalosan is közösen köszöntöttük az idén felvetteket, majd ismét a büfé-buli-beszélgetés szentháromsága vette át az uralmat az éjszaka fölött, immáron nagyobb intenzitással, hiszen estére megérkeztek a hétköznap már/még robotoló tagok is.

A szombat javarészt a jövőről szólt, hiszen délelőtt a szobaleosztás, délután pedig az őszi/tavaszi kurzusfelvétel szerepelt az étlapon. Rögtön a reggeli után elkezdődött a második emelet területi felosztását egy évre eldöntő multilaterális egyezmény előkészítése, a már bejáratott pontrendszer alapján; voltak akik kialakult elképzelésekkel vágtak neki, voltak azonban akik még reggeli közben is leendő szobatársat kerestek, ám rosszul végül senki sem járt, mindenkinek jutott jó hely, a kialakult status quo-t akár Pareto-optimálisnak is tekinthetjük. Ebéd után (babgulyás és fánk) meghallgattuk a tavaszi félév legjobb beszámolóit prezentáció formájában, változatos és érdekes témákban, majd négytől párhuzamosan folyt az aktuális negyeddöntő (NED-BRA), a kurzusfelvétel, melynek új rendszere jól vizsgázott, illetve a strandolás. Vacsora (bolognai) közben lehullt a lepel: szavazataink alapján Udvari Zsoltié lett a legjobb beszámoló - gratulálunk. Vacsora után két régebben végzett (de örökifiú), Amerikába (is) szakadt SZISZ-es, Bohus Kata és Hudomiet Peti mesélt szakkolis élményeiről, pályafutásáról, a kettő szoros és nélkülözhetetlen kapcsolatáról, de persze könyedebb sztorik is akadtak szép számmal. Ezután ismét meccs (URU-GHA), majd természetesen buli, amibe immáron számos végzettünk is beszállt, és olyan jól sikerült, hogy még messziről jött ismeretlen ismerősök is megtisztelték jelenlétükkel...

Vasárnapra már csak a pakolás és a búcsúzás jutott. Véget ért a 2010-es nyári tábor, ahol ismét sok élménnyel és immár minden tekintetben egy új évfolyammal lettünk gazdagabbak. Az alábbiakban pedig röpke képriport a fentiek megerősítésére!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szechenyiszakkollegium.blog.hu/api/trackback/id/tr592186719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása